La primera parte del viaje


Buenas tardes y saludos de Madrid!

Kuten yleensä, matkustamiseen liittyy kaikenmoista säätöä. Yksi semmoinen oli matkalaukun laittaminen ruumaan tänään aamulla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Laukkua ei ollut pystytty lisäämään tai ostamaan etukäteen Kilroysin kautta eikä Finnairin virkailija halunnut aluksi tehdä yhteistyötä kanssamme :).
Meidän olisi pitänyt kuulemma maksaa ja hoitaa laukkuasiamme itsepalvelutiskilllä ja olla priority asiakkaita, jotta olisimme ylipäätään voineet jutella kyseiselle virkailijalle. Tiskillä ei lukenut mitään priorityyn viittaavaan ja en ole ennen kuullutkaan, että lähtöselvitysautomaatilla voi maksaa mitään.

Kun laukusta oli poistettu noin kilo tuliaissuklaata, farkkutakki sekä porokuvioiset yöhousut (jotka olisin kyllä halunnut ottaa mukaan), oli painoa tarpeeksi vähän ja laukku saatiin matkaan, eikä lisäpainosta tarvinnut maksaa sitä 75 euroa. Toivottavasti se saapuu perille asti.

Matkustamo täyttyi aasialaisista ja espanjalaisista turisteista, suomalaisia ei juuri näkynyt. Koneessa oli jopa niin paljon tilaa, että mun ja japanilaisen herran välissä oli tyhjä paikka. Lento meni torkkuessa ja uutta Madventures kirjaa lukiessa, jonka vastaanotin eilen kummisedältäni synttärilahjaksi. Suosittelen!

Maisemat lennon aikana olivat kyllä huikeat! Pyreneiden vuoristo ja siellä olevat järvet ja serpentiinitiet näyttivät upeilta yläilmoista katsottuna. Jos reissusta selvitään ehdin nahoin takaisin ja intoa on vielä jäljellä, on Pyreneet ehdottamasti yksi seuraavista matkakohteista.

Santiagoon lähtevää lentoa täytyy odottella vielä pari tuntia eikä porttiakaan ole ilmestynyt vielä näytölle. Chileläisiä passeja näkyi paljon passintarkastuksessa (jossa en saanut muuten leimaa passiini kuten kaikki muut?), joten oikeassa terminaalissa taidetaan ainakin olla.
Espanjaa kuulee koko ajan kuulutuksista ja ihmisten puheista. Oon yllättynyt siitä, kuinka paljon ymmärrän sitä ( tai ainakin kuvittelen ymmärtäväni).

Seuraavana luvassa olis sitten 14 tuntia kestävä yölento. En oo lentänyt kuin kerran niin pitkän matkan Thaimaaseen ja sieltä Filippiineille, mutta olin silloin 6v et kauheesti ei oo muistoja tapahtuneesta.

Top3 aeropuerto de Madrid

1. Tonnikalatomaattileipä (vaikka kädet olikin vähän liian öljyiset sen jälkeen)
2. Terminaalien välillä kulkeva juna (oli tosi kätevä ja kyltit oli selkeet)
3. Lentokentän ikkunasta näkyvät kaupungin valot

Hasta luego amigos


Kommentit