Iloca


Viva la vida

Buenos dias!

Iloca
Viime lauantaina lähdettiin koko perheen kanssa lähimmälle rannalle Ilocaan. Sinne matkaa Curicósta on noin 120 km ja matkaan kului noin kaksi tuntia. Ahtauduttiin siis kaikki kuusi samaan autoon. Onneksi meidän auto on aika iso, kun se on lava-auto ja Emilia myös aika pienikokoinen niin mahduttiin takapenkille kaikki neljä tyttöä.

Kirsikkafarmi, jonne poikettiin matkalla

Mentiin ensiksi syömään lounasta kalaravintolaan, jossa oli tarjolla vaikka ja mitä. Alkupalaksi syötiin empanadas de marisco eli empanadaksia, joiden sisällä on kalaa ja muita mereneläviä. Juan oli tilannut jotain toista juttua alkuruoaksi ja sanoi että mun pitää maistaa sitä. En kuitenkaan ymmärtänyt mitä se oli mutta maistoin silti. Se näytti siis kissankieliltä ja maistui aika jännältä mut ihan hyvältä. Maistamisen jälkeen sain sitten tietää, että olin just syönyt merisiiliä! Ei varmaan kovin moni voi sanoa syöneensä merisiiliä ja joo oli kyllä aika mielenkiintoinen makuelämys. Sitä syötiin siis leivän päällä sipulin, sitruunan ja korianterin kanssa. Pääruoaksi oli paila marina -nimistä keittoa, jossa oli simpukoita ja muita mereneläviä.

Merisiili

Lounaalla


Näkymät ravintolasta







Juan ja Erika 

Syömisen jälkeen mentiin uimaan ja vesi oli aika viileä. Uimisen jälkeen laitoin lisää aurinkorasvaa ja aloin katsomaan mun jalkojen väriä tarkemmin. Ne näytti ihan harmailta! UV oli niin voimakas niin sen takia ihon väri varmaan muuttui.

























Tämän viikon torstaina ei oo koulua evankelisen kirkon päivän takia ja perjantaina on día del muertos (vaikka sitä ei täällä kuulemma kauheasti juhlitakaan) niin se on myös vapaapäivä. Mennään siis varmaan tutustumaan taas johonkin uuteen paikkaan kun on pidempi viikonloppu. Ennen kun lähdettiin ajamaan takaisin kotiin, käytiin ostamassa säilöttyjä papajoita ja moramarmelaadia paikallisesta putiikista. Ne oli tosi hyviä! Täällä marmeladia tulee kulutettua joka päivä oncella eli iltapalalla aika paljon. Meillä on iltapalaksi melkein aina vaalea leipää marmeladin, manharin tai paltan eli avokadon kanssa.

Adios y hasta pronto!











Kommentit