Santiagossa



Hola! 



Eilen pääsin vihdoin käymään Santiagossa! Lähdettiin Curicósta aamulla kahdeksan aikoihin bussilla kohti Santiagoa. Matka kesti about 2 tuntia ja maksoi 5000 pesoa eli noin 7€. Bussilla matkustaminen ei oo siis kovin kallista. Matkalla tuli taas ihasteltua Andeja ja auringon nousua.
Saavuttiin linja-autoasemalle ja sieltä suunnattiin metrolle. Ihmisiä oli tosi paljon joka puolella asemaa keräämässä matkustajia milloin mihinkin lähtevään bussiin.

Metroasemat oli melko samanlaisia kuin Euroopan suurkaupungeissa. Poikkeuksena oli valtava määrä poliiseja (eli carabineros de Chile) aseiden kanssa porteilla. Ne tuijotti kaikkia ohikulkevia tosi pelottavasti...

Ensin suunnattiin maahanmuuttoministeriöön laillistamaan meidän viisumit, jotta päästään matkustamaan Chilestä muihin maihin ja palaamaan Suomeen. Chilen suurlähettiläs oli Suomessa sanonut silloin kun kävin hakemassa viisumin, että viisumin laillistamisessa voi kestää kauan kun täytyy jonottaa pitkään ja kaikkea. Meillä meni koko hommassa kuitenkin ehkä noin 5 minuuttia kun saatin numerolappu ihanan ystävälliseltä naiselta, joka sitä ei tarvinnut. Ei siis tarvinnut jonottaa melkein yhtään. Virkailija leimasi ja allekirjoitti meidän viisumipaperit parissa minuutissa ja oltiin valmiita koko hommasta. Mulla oli mukana kaikki mahdolliset paperit passeista syntymätodistuksiin mutta ei niitä ees kysytty...


Turistit 
Santiagon ministeriöt





 Mall Costanera Center
Viisumijutun jälkeen suunnistettiin Santiagon suurimpaan kauppakeskukseen. Siellä käytiin lounaalla ja kierreltiin kauppoja. Siellä oli ihan valtava määrä erilaisia kauppoja, joita Suomessa ei oo. Omat liikkeet mulle tutuilla merkeillä oli esim. Reebokilla, Huaweilla, CAT:lla ja Helly Hansenilla. En oo nähnyt niillä omia liikkeitä missään ennen.


Söin lounaaksi wokkia pikaruokapaikasta ja jonossa
mun edellä oleva nainen onnistui kaatamaan sen spriten
mun tarjottimen päälle. Sinne meni kanawokki mut
onneksi sain kuitenkin uuden annoksen

Paikallinen poro, jonka hinta oli
 huimat 500 000 pesoa eli noin 700€

Näkymät ostarin parvekkeelta




















Kävelysilta ostarille
Kun oltiin kierrelty kauppakeskusta tarpeeksi päätettiin lähteä takaisin linja-autoasemalla kohti Curicóa. Mentiin lähimmälle metroasemalle ja siellä mä menin ensimmäisenä porteista sisään laiturialueelle. Muut ei päässyt sillä kortille piti ladata lisää rahaa. Samaan aikaan asemalle tulee juosten ja huutaen ihan valtava määrä ihmisiä. Kaikki ne menee porteista läpi pummilla ja pitää kovaa ääntä. Tässä kohtaa olin vähän hämilläni et mitä tapahtuu. Mentiin sit metroon, joka oli ihan täynnä.  Se ei kuitenkaan liikkunut yhtään mihinkään. Parin minuutin päästä tuli kuulutus et metrolinja 1, jossa siis oltiin, on katkaistu osittain ja se kulkee vaan tiettyjen asemien välillä. Oltiin ihan hämillään et mitä tapahtuu. Sit kuitenkin päästiin seuraavalle asemalle mut siellä odotettiin tosi pitkään paikallaan. Sähköt katkesi jossain kohtaa ja venattiin taas ihan sika kauan et liikuttais taas. Oltiin edetty vaan 3 metroasemaa about 40 minuutin aikana. Päätettiin mennä loppumatka taksilla, sillä metro ei halunnut edetä. Maan tasolla ulkona oli tosi paljon ihmisiä, jotka huuteli kaikkea. Päästiin kuitenkin taksiin ja linja-autoasemalle turvallisesti ja sieltä kotiin Curicóon.

Bussissa sit alettiin googlettamaan et mitä hittoa oli oikein tapahtunut. Santiagossa oli siis käynnissä opiskelijoiden mielenosoitus metrolippujen hinnannousuista. Metro ei siis liikkunut, koska porukka seisoi raiteilla, tuhosi ja poltti metroasemia ja otti yhteen poliisin kanssa ympäri kaupunkia. Chilen presidentti Sebastián Piñera julisti Santiagoon hätätilan, jonka jälkeen kaikki metrolinjat ja koko liikenne katkaistiin. Hesarikin kirjoitti aiheesta jutun tänään aamulla. Metro on kiinni vielä tänään ja huomennakin.

Että semmonen piti sit just sattua silloin kun mentiin Santiagoon. Onneksi me päätettiin mennä loppumatka taksilla, sillä ei oltaisi muuten päästy mitenkään muuten kuin kävellen bussille. Toivottavasti seuraava kerta Santiagossa menee vähän paremmin.

Adios!






















Kommentit