Kissanpentuja ja lehmän silmiä





Buenas tardes!



Pari viikkoa sitten Juan mun vaihtoiskä meni ostamaan sanomalehden yhdeltä kioskilta niinkuin se tekee melkein päivittäin. Sillä kertaa siellä kioskilla ei kuitenkaan ollut pelkkiä sanomalehtiä vaan neljä pientä vähän yli kuukauden ikäistä koditonta kissanpentua. Mentiin viemään niille samana iltana vettä ja ruokaa ja raukat oli ihan nälissään ja söi kaiken heti. Seuraavana päivänä haettiin ne meille hoitoon tilapäisesti. Me ei oltaisi voitu ottaa niitä meille vaikka oltaisiin haluttu, sillä meillä on jo kuusi kissaa täällä. Kaksi niistä lähti jo samana päivänä eteenpäin uuteen kotiin ja kaksi oli meillä vielä pari päivää ennen kuin niille löydettiin koti. Ne oli ihan super söpöjä!

Emi kisujen kanssa

Tää kissa näytti ihan Valentinolta, yhdeltä meidän kissalta

Yksi kisuista nukahti Ilonan niskan päälle






Iglesia la Matriz

Viime lauantaina mentiin kirkkoon, sillä Emillä oli primera comunion. Se on siis katolisen uskonnon seremonia, jossa otetaan uskonto osaksi elämää noin 10-vuotiaana. Seremonia oli koulun puolesta järjestetty, joten kaikilla oli koulupuvut päällä. Lisäksi tytöillä oli valkoinen kukkainen otsapanta ja pojilla jokin nauha vasemmassa hihassa. Seremonia kesti yli kaksi tuntia ja oltiin ihan puhki kirkon penkissä istumisesta. Täällä hauska tapa kirkossa on, että aina tietyssä kohtaa jumalanpalvelusta annetaan poskisuukot kaikille läheisille ja vieressä oleville ja toivotetaan rauhaa. En tiiä onko katolilainen vai chileläinen tapa, mut ihan kiva sellainen. Seremonian jälkeen Emi jakoi kaikille avaimenperiä ja kirjanmerkkejä, jotka liittyi seremoniaan ja Emi sai tosi paljon lahjoja. Melkein kaikki Emin lahjat oli ostettu Falabellasta, niin kuin kaikki lahjat yleensä. Se on siis paikallinen Stockmann. 

Seremonian jälkeen




Sagrada Familian hautausmaa

Sunnuntaina mentiin Sagrada Familian hautausmaalle hoitamaan hautoja. Täällä hautausmaat on jotenkin niin paljon valoisampia ja lämpimämmän oloisia paikkoja kuin Suomessa. Toki ilmastokin vaikuttaa asiaan, mutta täällä haudat on ihan erilaisia. Curicón keskustan hautausmaalla on rakennettu ihan semmoisia pieniä temppeleitä joidenkin sukujen haudaksi ja se tuntuu ihan hullulta. Mut on ne hienon näköisiä ainakin. Hautausmaakäynnin jälkeen mentiin jumalanpalvelukseen ja sen jälkeen yhden Juanin tuttavaperheen luo lounastamaan.


Niillä oli lehmiä ja seuraavana päivänä koulussa biologian tunnilla meidän oli tarkoitus operoida lehmän silmä. Meidän luokan whatsapp-ryhmässä oli kova huutokauppa käynnissä lehmien silmistä. Yks poika laittoi jopa sen instagram storyyn kyselyn onko jollain lehmän silmiä. Mä vastasin siihen läpällä, että joo mulla on ja laitoin kuvan niistä lehmistä, mitä siinä pihalla oli. Se ei kuitenkaan tajunnut, että se oli läppä vaan luuli, että aikoisin teurastaa ne lehmät siinä, mikä ei kyllä ollut ajatuksena.

Kuuluisat lehmät
Koulua on enää vajaa kolme viikkoa jäljellä ennen kesälomaa. Chilen hallitus on kuitenkin keskustellut koulujen sulkemisesta maan poliittisen tilanteen vuoksi, jolloin loma alkaisi aikaisemmin. Täällä on tapahtunut aika hulluja juttuja ihan viimeistenkin päivien aikana, mutta ei itselle tule tapahtumaan mitään, jos osaa pysyä poissa mielenosoituksista ja väkijoukoista. Sosiaalisessa mediassa on liikkunut tosi paljon videoita, missä esim. poliisit ajaa moottoripyörällä mielenosoittajien yli ja tekee kaikkea muuta kamalaa. Eikä poliisit ole tietenkään ainoita, jotka tekee väkivaltaisia juttuja. Kansa vihaa täällä poliiseja, koska suurin osa on korruptoituneita eikä tavallisen ihmisen ystäviä. Chileläiset ei kuitenkaan halua nähdä asiaa toisesta näkökulmasta eli siitä, että poliisit varmasti menettäisi työnsä, jos he eivät tekisi niinkuin käsketään. Toki eri asia on ajaa toisen yli mopolla kuin estää mielenosoituksia rauhanomaisin keinoin. 

Toivottavasti tää tilanne täällä nyt rauhoittuisi niin kaikilla menisi paremmin. 

Adios y hasta luego!







Kommentit

  1. On niin mielenkiintoista likea tätä blogia! Kiitos, että kirjoitat!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti