Pyöräily & Sandboarding aavikolla


Hola! San Pedron kylä ja sen ympäristössä olevat luontokohteet Atacaman aavikolla olivat reissun hienoimpia kokemuksia. En ollut ikinä nähnyt aavikkoa, joten se oli aika hienon näköinen. Saavuttiin illalla hostellille, joten käytiin vain syömässä churrascot eli chileläiset hampurilaiset. 

Seuraavana aamuna vuokrattiin pyörät ja lähtiin pyöräilemään Valle de la Lunaa eli kuulaaksoa kohti. Sinne matkaa oli San Pedron kylästä noin 6 km ja siellä maksettiin pieni sisäänpääsymaksu ja saatiin kartta. Ei ehditty pyöräillä koko kuulaaksoa läpi, sillä meillä loppui aika ja voimat kesken. Mutta pyöräily aavikolla oli todella hieno, mutta myös todella rankka kokemus. 

Valle de la Luna


Iskä & meidän pyörät





Hiekkadyyni






















Bongattiin lisko







Toisena päivänä mentiin kokeilemaan sandboardingia eli lumilautailua hiekalla Valle de Muerteen eli kuolleeseen laaksoon. Sen toinen nimi on myös Marslaakso, sillä maisemat on kuin Marsista.
Oltiin ostettu retki sanboardsanpedron kautta ja ne järjesti kuljetuksen ja varusteet.

Sandboarding oli meille melko helppoa, sillä ollaan molemmat lumilautailijoita. Lauta ei kuitenkaan liukunut hiekalla yhtä hyvin kuin lumella, joten lautaa hinkattiin kynttilän talilla liukoisuuden parantamiseksi. Hyppäsin kerran myös hiekasta tehdystä hyppyristä, joka oli oikeasti tosi pelottavaa, mutta en kaatunut! Sandboarding oli tosi siisti kokemus! Sitä ei ihan joka paikassa pääse kokeilemaan.

Dyynin huipulla




Kommentit