Valparaiso



Moi!
Kävin Valparaisossa kaksi kertaa. Iskän kanssa tammikuussa eteläisen Patagonian reissun jälkeen ja äidin ja mun tädin kanssa helmikuun lopulla. Valparaiso on Chilen tunnetuimpia kaupunkeja, sillä se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin erikoisen arkkitehtuurin ja katukuvan takia. Myös tunnetun chileläisen runoilijan Pablo Nerudan talo on Valparaísossa ja käytiin siellä myös vierailulla.

Valparaiso sijaitsee meren rannalla ja ruokakaupat ja muut tärkeimmät paikat sijaitsevat myös rannalla. Kaikki kuitenkin asuvat kukkuloilla, joita on Valparaisossa useita kymmeniä. Meidänkin hostelli ja airbn-asunto sijaitsivat melkein kukkuloiden huipuilla, joten kiipeämiseltä ei vältytty.


Näkymiä Valparaison kukkuloilta



Luterilainen kirkko

Kuuluisat pianoportaat
Valparaison kuvatuinta katutaidetta





Oon katsonut samannimistä netflix-sarjaa



Valparaison hautausmaa taustalla




Sähköjohdot on kaikissa Chilen kaupungeissa aika sotkuisen näköisesti osa katukuvaa




 Käytiin iskän kanssa Bellas Artes -taidemuseossa. Museorakennus oli jonkun rikkaan eurooppalaisen omistama ja museoksi lahjoitettu.
Museo Municipal de Bellas Artes de Valparaíso

Funikulaari
 Kaikille kukkuloille ei sentään tarvinnut kiivetä, sillä kukkuloille nousi funikulaareja. Yhdestä matkasta piti maksaa 100-300 pesoa eli noin 10-30 centtiä. Ei siis kovin kallis kyyti.

Armada de Chile

Talot olivat värikkäitä

Valparaison satama eli Puerto









Pablo Nerudan talo
 Pablo Nerudalla on yhteensä kolme taloa, jotka ovat Santiagossa, Valparaisossa ja Isla Negralla. Talo toimi siis museona ja seikkailtiin huoneesta toiseen semmoisen puhelimen kanssa, joka toimi oppaana.


Näkymät Pablo Nerudan talon ikkunasta

Katutaiteen korjailija




Kommentit